Märksystem

Med en ”smart” etikettskrivare så blir det både billigare, enklare och snyggare. Det som ingår i Freshmarks märksystem är allt ni behöver för att skapa korrekta, tydliga och snygga etiketter, kostdataprogram, etikettskrivare och etiketter på rulle! Ni kan själva bestämma storlek och layouten på etiketten eller använda någon av våra mallar. Använder ni ett kostdata system idag så kan vi integrera vår etikettlösning.


Freshmark hjälper dig hela vägen från idé till att ni producerar era etikett efter konstens alla regler! Läs gärna om regler för livsmedelsinformation och märkning hos Livsmedelsverket


Freshmark har stor erfarenhet av märksystem och har utvecklat en ny generations mjukvara för enkel och smidig märkning som bland annat kan innehålla:

 • Kostdataprogram
 • Måltidsplanering
 • Ekonomi
 • Statistik
 • Rotationssystem för flergångsförpackningar
 • Integration med Grossister
 • Näringsdeklarationer
 • Innehållsförteckningar
 • Allergener
 • Producerad/bästföre
 • Etiketter för cirkulationssystem av tråg och muggar
 • Hållbarhetstid för kyl/frys
 • Streckkoder
 • Transportinformation
 • Importerad mat och dryck
 • Lagerhantering
 • Egendesignade etiketter
 • ALLTID etiketter på rulle
 • Tillagningsanvisningar
 • Saknar du något,? Kontakta oss så ordnar vi det!
Ingrediensmärkning av wraps, sallader och smörgåsar

Freshmarks märksystem består idag av ett flexibelt och användarvänligt Kostdataprogram, moderna och tillförlitliga Etikettskrivare och miljövänliga Etiketter för en sömlös och smidig märkning i varje kök, av etiketter livsmedel eller flasketiketter.

Svar: Det behöver vara en tålig etikettskrivare som tål köksmiljö. Freshmark har etikettskrivare som är anpassade för märkning av livsmedel och kan stå mitt i produktionen, etikettskrivarna är lätta att torka av och hålla rena, de har en stor display som fungerar perfekt med skyddshandskar och går lika bra att torka av med en fuktig trasa som desinfektionsmedel.

All editering av menyer och innehåll sker via Markeasy på mobilen, surfplattan eller datorn och etikettskrivaren ansluts till Wifi.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er!

Svar: För att snabbt och enkelt skapa etiketter med innehållsförteckning behövs ett märksystem som är byggt för märkning av mat. Kärnan i märksystemet är kostdatasystemet där ni skapar era Ingredigensetiketter och bygger er meny, detta kan göras snabbt och enkelt via mobiltelefonen, surfplattan eller datorn.

Utskrift sker sedan på en etikettskrivare som är kopplad till kostdatasystemet via WiFi och utskriften sker sedan på etiketter som är anpassade efter behovet

Kontakta Freshmark redan idag så hjälper vi er!

Svar: Det är inte helt enkelt etiketter för mat och märkning av mat behöver anpassas efter vilket underlag den ska sitta på och anpassas till yttre påverkan som väta, kyla eller hur länge etikett ska sitta kvar, är det Take away, fryst mat eller ska maten värmas med etiketten på? Om inte etikettmaterialet är rätt så kan etiketten lossna, bli svart eller sitta permanent på sådant som skall diskas vilket kan bli dyrt och orsaka problem vid disk.

Freshmark har lång erfarenhet av märkning av livsmedel och hjälper er med att anpassa etikettmateriell efter behov.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att komma igång!

Svar: Det finns flera skäl och faktiskt lagar som reglerar hur mat ska märkas på ett korrekt sätt med ingrediensetiketter.

Freshmarks kostdatasystem gör det enkelt för er att göra rätt och underlättar efterlevnad av Märkningskraven av livsmedel. Europaparlamentets och rådets förordning, (EU) nr 1169/2011) samt Livsmedelsverkets föreskrift LIVSFS 2014:4.

Konsumentinformation: Genom att ange ingredienserna ger man konsumenter möjlighet att göra medvetna val. Allergiker kan undvika ämnen som de är överkänsliga mot, och människor med specifika kostbehov kan välja produkter som passar deras hälsa och livsstil.

Transparens: Märkning ger insyn i vad produkten faktiskt innehåller. Detta minskar risken för oönskade överraskningar och skapar förtroende mellan producent och konsument.

Säkerhet: Genom att tydligt ange ingredienserna kan man undvika potentiella faror. Till exempel kan korskontaminering med allergener undvikas om det anges på förpackningen.

Reglering och standardisering: Ingrediensmärkning är en del av regleringarna inom livsmedelsindustrin. Det hjälper till att standardisera informationen och skapar lika villkor för alla aktörer.

Sammanfattningsvis är ingrediensmärkning en grundläggande del av konsumenternas rättigheter och en viktig aspekt av livsmedelssäkerhet och transparens.

Kontakta Freshmark redan idag så hjälper vi er!

Svar: För att hålla ordning och reda på meny, ingrediensförteckningar, näringsdeklaration, bästföre märkning och kontaktuppgifter så behövs ett kostdatasystem som hjälper er med detta. Ni slipper då lägga onödig tid på att försöka strukturera och kan istället lägga tid på att göra det som är er core business, laga mat!

Låt Freshmarks kostdatasystem Markeasy vara en viktig pusselbit för effektiv ingrediensmärkning med näringsdeklaration, planering och måltidshantering  i ert kök. Här är några skäl till varför Markeasy är värdefullt hos er: Användarvänligt och utvecklat tillsammans med kockar för kockar,  Effektivitet och automatisering. Specialkost och individanpassning. Minskat matsvinn. Kvalitetssäkring och Realtidsinformation.

Freshmarks kostdatasystem gör det även enkelt för er att göra rätt och underlättar efterlevnad av Märkningskraven av livsmedel. Europaparlamentets och rådets förordning, (EU) nr 1169/2011) samt Livsmedelsverkets föreskrift LIVSFS 2014:4.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att komma igång!

ingrediensetikett
Exempeletikett

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att komma igång!