Därför är det viktigt med ett märksystem i ert kök, ALLERGENER, näringsdeklarationer, ingrediensförteckningar.

Att förstå vad vi äter är avgörande för vår hälsa och välbefinnande. Näringsdeklarationer och ingrediensförteckningar ger oss viktig information om matens sammansättning och näringsvärde. Här är några anledningar till varför dessa är så viktiga:

Freshmark

1

Konsumentmedvetenhet: När vi handlar matprodukter är det viktigt att veta vad de innehåller. Genom att läsa ingrediensförteckningen kan vi undvika allergener eller ämnen som vi inte vill konsumera. Det ger oss möjlighet att göra medvetna val baserat på våra egna behov och preferenser1.

2

Hälsosam kost: Näringsdeklarationer ger oss information om kaloriinnehåll, fett, kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler. Genom att förstå detta kan vi anpassa vår kost för att möta våra näringsbehov. Till exempel kan personer med diabetes övervaka kolhydratinnehållet för att hantera blodsockernivåer2.

3

Transparens från livsmedelsföretagare: Näringsdeklarationer är obligatoriska för färdigförpackade livsmedel. Detta tvingar livsmedelsföretagare att vara transparenta om sina produkters innehåll. Konsumenter har rätt att veta vad de köper och äter1.

4

Allergihantering: För personer med allergier är ingrediensförteckningen avgörande. Den hjälper dem att undvika potentiellt farliga ämnen. Genom att tydligt ange allergener kan livsmedelsföretagare bidra till att skydda konsumenternas hälsa3.

5

Jämförelse av produkter: Näringsdeklarationer gör det enkelt att jämföra liknande produkter. Vi kan se skillnader i näringsinnehåll och välja det alternativ som passar våra mål bäst. Detta är särskilt användbart när vi försöker äta hälsosamt eller gå ner i vikt4.

Sammanfattningsvis är ingrediensförteckningar och näringsdeklarationer inte bara lagstadgade krav utan också värdefulla verktyg för att göra informerade val om vår kost. Genom att förstå vad vi äter kan vi ta bättre beslut för vår hälsa miljö och välbefinnande.


Läs mer om vårt KOSTDATAPROGRAM, SMARTA ETIKETTSKRIVARE och ETIKETTER

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att komma igång!